Cu slash sau fara?

09 Noi Cu slash sau fara?

Am avut de multe ori dezbateri cu anumiți dezvoltatori web despre această problemă: „De ce unele link-uri au ‘slash’ la final și altele nu?”
„Nu contează, funcționează amândouă perfect”, a fost răspunsul lor.
Ei bine, dacă primiți un astfel de răspuns de la un dezvoltator, puteți să vă căutati altul, deoarece acest răspuns este incorect.
Când vine vorba de o adresă web (un URL), fiecare caracter conteaza!
Stiu din RFC3986 că un URL (Universal Resource Locator), „un identificator universal al unei resurse (sau URI – Uniform Resource Identifier) este o secvență compactă de caractere ce identifică o resursă fie ea abstractă sau fizică.”
Gândiți-vă la URL-uri ca la numerele de telefon.  Atunci când apelați 021 312 72 20 ajungeți la centrală, 021 312 72 21 este faxul, iar 021 312 72 22 este extensia de telefon a altcuiva.
Când ați furat ultima cifră, formând 021 312 72 2, nu veți suna nicăieri… Ei bine, ultima cifră a unui număr de telefon și slash-ul unui link web nu sunt mult diferite.
Dacă cineva împarte o adresă URL (cu slash la urma), păi utilizați-o ca atare sau nu o folosiți deloc! Nu încercati sa „înfrumusețați” adresa, pentru că orice schimbare îi va distruge capabilitatea de a funcționa.

 

No Comments

Post A Comment